Άρθρα - Forum

Με όποιον δάσκαλο καθίσεις...

Πριν κάποια χρόνια τέτοιες μέρες περίμενα να ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών, για να δω κι εγώ αν πέρασα και αν θα μπορούσα να γίνω αυτό που πάντα ήθελα. Δασκάλα. Είχα βέβαια πολλές πιθανότητες αφού με μόρια πάνω από 18.500 ήταν εφικτό.
Μαντέψτε! Τα κατάφερα! Είμαι δασκάλα. Και είμαι και αδιόριστη. Και ψάχνω για οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Και άφησα πίσω μου το όνειρο της διδασκαλίας.
Εντάξει θα μου πεις. Όλοι λίγο πολύ αυτό κάνουν. Σπουδάζουν για να γίνουν σερβιτόροι. Ναι οκ.
Αλλά ρε παιδιά...Να ακούς ότι φέτος οι Παιδαγωγικές σχολές θα πέσουν κι άλλο (και είναι ήδη στα τάρταρα) και ότι θα μπαίνουν και μαθητές με μέσο όρο λιγότερο από δέκα; ΕΛΕΟΣ!
Και άντε...εμένα που νιώθω τουλάχιστον ηλίθια που με τόσα μόρια τότε πήγα Παιδαγωγικό, δεν με υπολογίζει κανείς. Σωστό! Δικό μου πρόβλημα. Το γεγονός όμως ότι οι μελλοντικοί δάσκαλοι, που έχουν υπάρξει μαθητές κάτω του μετρίου, θα γαλουχήσουν μάλλον ημιμαθείς τουλάχιστον μαθητές, είναι πρόβλημα όλων μας.
Δεν ξέρω. Ίσως είναι μια τακτική του υπουργού Παιδείας να γίνουμε σιγά σιγά σαν κι αυτόν και να μη νιώθει μειονεκτικά! Ίσως βέβαια είναι και η ώρα να ασχοληθεί επιτέλους κάποιος σοβαρά με την εκπαίδευση στη χώρα μας. Μήπως και κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον ανακάμψει...
Με πικρία και απογοήτευση...
μια ονειροπόλα δασκάλα...
4 χρόνια πριν